• TECHNICKÁ SÚŤAŽ

          • V stredu 24. 5. 2023 si päť trojčlenných ôsmackych tímov zmeralo sily na Technickej súťaži, ktorá sa konala v SŠ v Kremničke pod záštitou klubu AMAVET č. 937. Našu ZŠ reprezentovali Samuel Ottinger (8.A), Tamara Lengyelová a Peter Fortiak (8.B). Súťaž mala  dve časti: technickú - zameranú na tvorivosť, zručnosť a predstavy, vedomostnú -  zameranú na myslenie a pamäť. Celkovo prebehla  v 4. kolách. Na začiatku vedúci skupiny vylosoval písmeno, pod ktorým 2 kolá  súťažila skupina. Potom si každý žiak vylosoval číslo, pod ktorým ďalšie 2 kolá  pracoval anonymne. Súťaž bola zaujímavá. Aj keď sa nám nepodarilo umiestniť na prvých troch miestach, podľa vyjadrenia  poroty sme preukázali vedomosti porovnateľné s našimi súpermi, pretože výsledky boli veľmi tesné. Zo súťaže sme si odniesli diplom za účasť, no o rok by sme to radi skúsili znova a zasiahli aj do poradia.

             

            Ingrid Macáková

          • TURNAJ VO VYBÍJANEJ

          • Vybíjaná je obľúbeným športom najmä žiakov na prvom stupni. Hravou formou rozvíja rýchlosť, obratnosť, vytrvalosť, ohybnosť a orientačnú pohybovú schopnosť. Tretiaci a štvrtáci sa na hodinách telesnej výchovy zodpovedne pripravovali pod vedením pani učiteliek. Svoje úsilie a hernú činnosť predstavili v stredu 17. 5. 2023 na turnaji vo vybíjanej.

            Každá trieda podala výborný výkon. V závere sa najviac tešili žiaci 4. B. Na druhom mieste sa umiestnila trieda 3. B, tretie mesto obsadili žiaci zo 4. A a štvrté miesto patrí triede 3. A.

             

             

            Mgr. Katarína Maruškinová

          • DEŇ ŠLABIKÁRA

          • Stať sa prvákom je veľká vec. Treba si zvyknúť na toľko nových ľudí, povinností, pravidiel.

            Ako po iné roky, aj tento rok úlohou prvákov bolo ukázať, čo sa za krátky čas strávený v školských laviciach naučili. Aby na toto obdobie deťom zostali krásne spomienky, čakal na prvákov slávnostný deň - Deň Šlabikára.

            Rodičia detí boli 17. 5. svedkami výnimočnej udalosti – pasovanie žiakov 1. ročníka. Pre prvákov boli pripra­vené úlohy, ktoré museli zvládnuť v skupinách, spolu s rodičmi. Žiaci nás presvedčili, že už vedia čítať, písať a počítať.

            Aj tento rok táto tradícia zanechala v očiach detí a rodičov veľa dojmov, z čoho sa veľmi tešíme. Viac sa môžete dozvedieť vo fotoalbume.

            Mgr. Slašťanová Ivana

          • OKRESNÉ KOLO V ATLETIKE STARŠÍCH ŽIAKOV A ŽIAČOK

          • Dňa 19. 5. 2023 sa žiaci našej školy zúčastnili okresného kola v atletike v Brezne.

            Žiaci súťažili ako jednotlivci, ale aj za svoju školu, kde za svoje výkony dostávali body.

            Našu školu reprezentovali:

            žiačky: Vašicová Aneta (800m, diaľka, štafeta 4x60m), Schvarzbacherová Patrícia (800m,

                     diaľka, štafeta 4x60m), Gonosová Martina (60m, diaľka, štafeta 4x60m), Gondová

                      Lenka (60m,800m, štafeta 4x60m)

            žiaci: Havaš Matúš (60m,800m, štafeta 4x60m), Oláh Viliam (60m, diaľka, štafeta 4x60m),

                      Púchovský Tomáš (800m, hod vortexom, štafeta 4x60m), Sluštík Filip (800m,hod

                     vortexom, štafeta 4x60m)

            Žiaci veľmi pekne reprezentovali školu a dosiahli nasledovné úspechy:

                 Vašicová Aneta 2.miesto 800m beh

                 Oláh Viliam – 3. miesto 60m beh

                 Havaš Matúš – 1. miesto 60m beh, 1.miesto 800m beh

                 Havaš M., Oláh V., Púchovský T. a Sluštík F. – 1. miesto štafeta 4x60m

                Vašicová A., Gondová L., Gonosová M., Schvarzbacherová P. – 3. miesto štafeta 4x60m           

                Družstvo ZŠ J.Simana získalo celkovo 3. miesto v súťaži škôl.

            Všetkým zúčastneným srdečne blahoželáme a prajeme ešte veľa podobných športových úspechov.

             Mgr. Pohorelcová Janka

          • DEŇ MLIEKA

          • Dňa 16. 5. sme si pripomínali deň mlieka. Aj naši žiaci na 1. stupni pri tejto príležitosti ochutnali mliečne výrobky, dozvedeli sa o bielom zázraku veľa nových a poučných informácií. Mnohí si zahrali mliečne pexeso, vypočítali jogurtové príklady, ba dokonca vyrobili veselé kravičky. Čo je však najdôležitejšie, že deťom mlieko chutí, chcú byť zdravé a preto nie len v tento deň, ale aj po celý rok budú konzumovať mlieko a mliečne výrobky.

            Mgr. Madliaková Diana

          • ČO SOM SA NAUČIL V 2. ROČNÍKU

          • Naši druháci v stredu, 17. 5. ukázali svojim rodičom, čo sa naučili v 2. ročníku.
            Rodičia mohli na otvorenom vyučovaní vidieť pokroky svojich detí v priamom vyučovacom procese. Deti spolupracovali s rodičmi v skupinách, pracovali vo dvojiciach, riešili tajničky, počítali príklady, tvorili vety. Prechádzali zážitkami z projektu Osmijankova literárna záhrada, spomínali na aktivity pri plnení kapsičiek i semienok z projektu, na knihy a príbehy, ktoré deťom odporučil Osmijanko.
            Predviedli svoje schopnosti, vedomosti a zručnosti, ktoré nadobudli v tomto školskom roku.
            Obe triedy spolu s rodičmi slávnostne ukončili projekt, diplomy svojim deťom odovzdali rodičia, ktorí pri plnení úloh spolupracovali, aj triedne učiteľky P. Hadžegová a M. Uhrinová.

            Mgr. Hadžegová Patrícia

          • SRDCE PRE JAROSLAVA SIMANA

          • Pokračujeme v tradícii a vydali sme už deviatu knihu dobrých skutkov, SRDCE PRE JAROSLAVA SIMANA. Je to kniha príbehov našich žiakov, ktoré ukrývajú dobro, schopnosť pomôcť druhému človeku, zvieratkám, prírode, dotvorená ilustráciami.

            Tak nech sa páči. Začítajte sa do príbehov našich sŕdc, ktoré darujeme iným ľuďom. Všímame si čo potrebujú a sme ochotní pomôcť.  Učíme sa  kráčať cestou lásky a dobra.

             

            Príbehy si môžete prečítať v časti  Život v škole → Kniha dobrých skutkov 9

             

            Mgr. Paprčková Katarína 

          • ODZNAK VŠESTRANNOSTI

          • Dňa 27. 4. 2023 sa uskutočnilo krajské kolo odznaku všestrannosti v Banskej Bystrici na Dukle. Predchádzalo tomu testovanie pohybovej výkonnosti žiakov našej školy v mesiaci november. Žiaci, ktorí získali najviac bodov sa potom zúčastnili krajského kola (po 1 dievčati a 1 chlapcovi zo 6. až 9.ročníka), kde sa súťažilo v prebehnutí dráhy s rôznymi prekážkami spolu s odovzdávaním štafety v rámci družstva. Pretekov sa zúčastnilo spolu 27 škôl. Slávnostný príhovor pri otvorení pretekov mal  olympijský víťaz- Matej Tóth. Žiaci mali možnosť zasúťažiť si a zmerať sily s ostaným školami. Našu školu reprezentovali títo žiaci:

            6. ročník - Sluštík Filip a Bachratá Michaela, 7. ročník - Púchovský Tomáš a  Perichtová Daniela, 8. ročník - Schvarzbacherová Patrícia a  Faško Jakub a 9. ročník - Havaš Matúš a Bundová Marika.

            Mgr. Pohorelcová Janka