• PRIHLASOVANIE NA OBEDY
          • PRIHLASOVANIE NA OBEDY

          • Vážení rodičia.

            Od dnešného dňa, t. j. 23. 8. 2021, je možné prihlasovanie vašich detí na obedy v pracovných dňoch v čase od 7.00 hod do 14. 00 hod. Pre prihlásenie je potrebné vyplniť príhlášku, ktorú si môžete stiahnuť pod textom alebo vyzdvihnúť pri vedúcej školskej jedálni, pani Ridzoňovej. Ďalej je potrebné priniesť  čip na stravu, ktorý Vaše dieťa používalo minulý školský rok. V prípade, že Vaše dieťa minulý školský rok stravu neodoberalo, nový čip si vyzdvihnete pri prihlasovaní pri vedúcej školskej jedálni.

            Prihláška pre žiakov 1. stupňa: Zapisny_listok_ZS_1._stupen_2021.pdf

            Prihláška pre žiakov 2. stupňa: Zapisny_listok_ZS_2._stupen_2021.pdf

        • Oznam pre rodičov – DOMÁCE SAMOTESTOVANIE
          • Oznam pre rodičov – DOMÁCE SAMOTESTOVANIE

          • S blížiacim sa nástupom žiakov do školy informujeme rodičov, že v priebehu školského roka budú mať rodičia možnosť využívať dobrovoľné samotestovanie žiakov Ag testami v domácom prostredí.

            Pri vykonávaní testu rodič postupuje podľa pokynov výrobcu testu .  Pokiaľ sa rodičia rozhodnú využiť možnosť domáceho samotestovania žiakov, odporúčame ho realizovať v pondelok a vo štvrtok ráno pred nástupom do školy.

            Prosíme rodičov, aby záujem o tieto testy vyjadrili na EduPage v sekcii ,,PRIHLASOVANIE – PRIDELENÉ AKCIE NA VYPLNENIE“  alebo telefonicky na telefónnom čisle  048/6176927, prípadne osobne v budove 2. stupňa ZŠ,  do 25. 8. 2021 do 12.00 hod.

            O distribúcii Vás budeme následne informovať na začiatku školského roka.

            Prajeme Vám ešte pekný zvyšok letných dní.

            Vedenie školy

          • LETNÁ ŠKOLA – I. TURNUS

          • Po znovuotvorení škôl a dlhom období dištančného vzdelávania sme aj na našej základnej škole prijali výzvu a zapojili sme sa do projektu Letná škola 2021. Škola bola organizovaná na báze dobrovoľnosti. V čase letných prázdnin máme dva turnusy letnej školy. V prvom turnuse, ktorý sa konal v týždni od 9. 8. 2021 do 13. 8. 2021, sme privítali skupinu detí - piatakov, s ktorými sme strávili týždeň plný úžasných aktivít, zameraných na podporu tvorivosti, hodnotovej výchovy, čitateľskej, matematickej, informačnej a prírodovednej  gramotnosti, nechýbali ani pohybové aktivity. Letná škola nekopírovala klasickú výučbu, ale prispela k stimulácii výchovno-vzdelávacieho procesu.

                      Vzdelávanie prebiehalo formou zážitkového, hravého a tvorivého učenia sa. Miestom realizácie vzdelávacích aktivít bol nielen interiér školy a triedy, ale najmä vonkajšie priestory a blízke okolie.

                      Dni v škole sme začínali ranným kruhom, pokračovali sme zahrievacími aktivitami. Veľká časť z nich prebiehala v anglickom jazyku, aj aplikáciou metodológie CLIL. Naučili sme sa hry ako „I went to the shop...“, „Thumbs up, heads down“, „Teambuilding“ a pod.

                      Počas jedného týždňa sme stihli vychádzkovú matematiku v areáli školy, každý účastník si vyrobil vlastný denník, do ktorého si zaznamenával udalosti a zážitky z jednotlivých dní. Venovali sme sa i tvorivým aktivitám. Na kus látky sme namaľovali vlajku letnej školy. Pod taktovkou Evky Huňovej sme pracovali s hlinou. Naučili sme sa s pomocou atlasu určovať liečivé rastliny a výsledkom našej práce je Cypriánov herbár liečivých rastlín Lipovej. Veríme, že nazbierať si bylinky a uvariť kvalitný čaj nebude pre nikoho z nás v budúcnosti problémom.

                      Navštívili sme Dom remesiel v Slovenskej Ľupči, kde sme si vyrobili krásny maľovaný pohár alebo fľašu.  Neobišli sme ani Ľupčiansky hrad.  Ďalším výletom za poznaním bola návšteva Slovenského múzea máp v Kynceľovej a Tihányiovského kaštieľa v Radvani v Banskej Bystrici.

                      A aby sme nechodili len ďalej od nášho bydliska, podnikli sme výskumnú expedíciu aj za poznaním histórie hutníctva v blízkom okolí – do Hutníckeho skanzenu vo Valaskej - Piesku, kde nás pán Milan Štec previedol v čase a priestore dejinami baníctva a hutníctva železa v okolitých obciach, mestečkách a mestách bývalého železiarskeho komplexu.  

                      Nechýbalo ani občerstvenie v kaviarni Café Maestro v podobe vynikajúcej pizze, kofoly a sladká maškrta na rozlúčku, ktorú si deti vyrobili ,,vlastnoručne“ na základe receptu v anglickom jazyku za asistencie pani učiteľky Sašky Honkovej.

                                Poďakovať by som chcela mojim kolegyniam, Katke Paprčkovej a Saške Honkovej za pomoc pri organizovaní letnej školy, za ich profesionálny prístup a odhodlanie ,,ísť do toho“. Nemalým plusom boli aj vhodné poveternostné podmienky, ktoré nám umožnili zrealizovať všetky plánované aktivity. Taktiež deťom – účastníkom letnej školy za ich spontánnosť, detský pohľad na svet, výborné správanie a za samotnú účasť v letnej škole. Bez nich by nebolo možné ju zrealizovať. Potešujúci pre nás je i fakt, že nikto do letnej školy nezaspal.

                     A čo dodať na záver? Boli ste skvelí, naši letnoškoláci!  Všetci sme odchádzali plní zážitkov, radosti, utužených  priateľstiev a možno so štipkou smútku - veď letná škola bola iba týždeň.

             

            Aká bola naša letná škola?

            Zo spätnej väzby  žiakov sa dozvedáme, že sa v letnej škole cítili veľmi dobre, rovnako tak hodnotia i učiteľov letnej školy a aktivity v nej.  Najviac sa im páčilo v múzeu máp, v Tihányiovskom kaštieli, na hrade, zaujala ich aj výroba keramiky z hliny, pozitívne hodnotili i zmrzlinu, pizzu a cestu MHD či vlakom. Každý jeden účastník  by sa do letnej školy prihlásil ešte raz.   

            Teší nás, že na letnú školu máme pozitívnu spätnú väzbu.

             

            Viac vo fotoalbume.

             

            Mgr. Denisa Maťovčíková, koordinátorka letnej školy

          • POZVÁNKA NA II. TURNUS LETNEJ ŠKOLY

          • Aj keď sú prázdniny v plnom prúde, v tomto týždni prebiehal na našej škole I. turnus Letnej školy pre žiakov 5. ročníka. Na budúci týždeň je pripravený  II. turnus, kedy si žiaci 7. ročníka zážitkovou formou priblížia históriu načej obce. 

            Nech sa páči, tu je pozvánka. 

             

          • NAPÍSALI O NÁS

          • CKO - Centrum komunitného organizovania

            Záverečné stretnutia vzdelávacieho programu Školy za demokraciu prebiehali na našich školách v rôznej atmosfére. Niekde v zhone uzatvárania známok, posledných písomiek, "skúšačiek" či nácviku slávnostného nástupu deviatakov a deviatačok.

            Na Základnej škole Jaroslava Simana vo Valaskej sme si spoločne oficiálne ukončili školský rok dvakrát - počas posledného obsahového workshopu, a aj počas záverečného merania hodnôt a postojov 7.B triedy, ktorá bola tento školský rok do programu zapojená, bola naozaj výnimočná. Radosť zo získaných vedomostí, možnosti diskutovať alebo len z toho, že sme všetci spolu a hovoríme o témach, ktoré nás zaujímajú, bola citeľná na každom online aj offline stretnutí.

            A keďže na ZŠ vo Valaskej bude prebiehať aj letná škola, tešíme sa na (snáď) osobné stretnutie so 7. - takmer 8.B - a aktivity, ktoré spolu zažijeme

            Program Školy za demokraciu vďačí za finančnú podporu Ministerstvu spravodlivosti Slovenskej republiky, programu ACF - Slovakia a Banskobystrickému samosprávnemu kraju.

            Viac z aktivít si môžete pozrieť vo fotoalbume.

             

        • DÔLEŽITÝ OZNAM PRE RODIČOV
          • DÔLEŽITÝ OZNAM PRE RODIČOV

          • Z dôvodu zmeny  pri poskytovaní dotácii na stravu, ktorú upravuje zákon č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR v znení neskorších predpisov. Od 1.8.2021 bude ukončené plošné poskytovanie dotácií na stravu na základnej škole, ako sme ho poznali doteraz.  Pre včasné zabezpečenie novelizovaného znenia príslušných ustanovení zákona o dotáciách a získanie dotácie – príspevku na stravovanie - vo výške 1,30 €/dieťa/žiaka za každý deň, v ktorom sa zúčastní vyučovania, žiadame rodičovskú verejnosť o súčinnosť a spoluprácu pri evidencii a sumarizácii údajov, z ktorých následne pripravíme podklady na schválenie potrebnej výšky príspevku (dotácie) v ÚPSVR pre školský rok 2021/2022.

            Preto  žiadame rodičov, aby najneskôr do 30.7.2021 priniesli na obecný úrad do Valaskej na referát sociálnych vecí Bc. Krupovej, dokumenty kvôli príprave zoznamov detí, pre ktoré sa dotácia žiada, a to v nasledovnom rozsahu:

            • Potvrdenie, že dieťa žije v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi.
            • Potvrdenie, že dieťa žije v domácnosti, ktorej príjem je najviac vo výške sumy životného minima.
            • Čestné vyhlásenie o neuplatnení nároku na sumu daňového zvýhodnenia na vyživované dieťa.

             V prípade, že sa Vaša rodinná situácia v priebehu obdobia mesiaca august a neskôr zmení, okamžite túto skutočnosť nahláste na obecnom úrade vo Valaskej a prineste potrebné príslušné potvrdenia s čestným vyhlásením, pre dodatočné doplnenie zoznamu.

            Ak nemáte požadované dokumenty, to znamená, že nie ste v hmotnej núdzi, Váš príjem prevyšuje sumu životného minima a uplatňujete si daňový bonus na dieťa, od septembra 2021  si Vaše dieťa nebude môcť uplatniť dotáciu na stravu v školskej jedálni.   

        • ZÁVER ŠKOLSKÉHO ROKA
          • ZÁVER ŠKOLSKÉHO ROKA

          • Slávnostné ukončenie školského roka začne o 8.00 hod. na nádvorí školy.

            Obedy budú vydávané do 10.00 hod. Žiaci čipy na stravovanie neodovzdávajú. Koncom augusta pri prevzatí prihlášky na stravovanie si žiaci prinesú čip na pridelenie nového kódu. V prípade straty je možnosť  zakúpiť  nový  v hodnote 2,- €.

            Školský autobus odchádza spred školy o 10.30 hod.

            Školský klub bude v prevádzke do 12,00 hod.  

          • ZÁVEREČNÁ OSLAVA PROJEKTU 9.B. „NOVÁ TVÁR LIPOVEJ“

          •  Dňa 24. 6. 2021 o 14:00 hod.  sme zorganizovali záverečnú oslavu, kolaudáciu,  nášho projektu cez program Roots&Shoots pri altánkoch na Lipovej. Na oslavu boli pozvaní hostia- p. starosta Valaskej, p. riaditeľka našej školy, riaditeľ Technických služieb, vedúci urbárskeho spoločenstva,  p. Porubský, sponzori, rodičia. Žiaci v príhovore poďakovali  všetkým za spoluprácu, bez ktorej by nebola možná realizácia projektu. Pre hostí bolo pripravené občerstvenie, ktoré nám daroval  pán Marek Poliak. Spoločne sme strávili veľmi príjemné poobedie a tešili sa z vydarenej celoročnej práce.

            Príspevok pripravila a projekt organizačne zabezpečila: Mgr. Pohorelcová Jana

        • KNIHA DOBRÝCH SKUTKOV
          • KNIHA DOBRÝCH SKUTKOV

          • Práve vyšla nová kniha dobrých skutkov, Srdce pre Jaroslava Simana. Je to v poradí už siedme pokračovanie príbehov žiakov školy, ktoré skrývajú posolstvo dobra, pomoci ľuďom, zvieratkám, prírode.

            Do príbehov sa môžete začítať v sekcii ŽIVOT V ŠKOLE - KNIHA DOBRÝCH SKUTKOV. 

            Prajeme Vám príjemné čítanie.

          • TVORIVÉ PÍSANIE NA 1. STUPNI

          • Žiaci všetkých ročníkov na 1.stupni sa zúčastnili pod vedením svojich triednych učiteliek tvorivého písania na tému" Môj čas strávený počas corony“.  Každý ročník písal príbehy podľa vlastných schopností, získaných na vyučovaní. Prváci písali o televíznom vyučovaní, starší žiaci sa zahrali na novinárov. Žiaci tvorili vlastné nadpisy pre svoje príbehy. Písali o ťažkostiach, s ktorými sa museli popasovať počas dištančného vyučovania, ale aj o radostiach, ktoré zažívali v kruhu svojich najbližších. Vznikli nádherné pútavé práce našich žiakov, plné citov a nových skúseností. Spomedzi najlepších prác vybrala 3-členná porota, zložená z pani učiteliek 1.stupňa,  štyri najlepšie,  ktoré budú uverejnené vo Valaštianskom hlásniku. Autormi  sú Margaréta Hudecová, Gabriel O'Hagan, Šimon Schvarzbacher a Simona Dominiková. Najlepšie práce  si žiaci môžu prečítať na prvom poschodí v budove 1. stupňa.

            Príspevok pripravila: Mgr. Hadžegová Patrícia

          • MEDZINÁRODNÁ KONFERENCIA ROOTS & SHOOTS

          • V dňoch 10. a 11. 6. sa konala cez ZOOM Medzinárodná žiacka konferencia. Tejto konferencie sa zúčastnili aj žiaci 9.B. so svojim projektom „Nová tvár Lipovej“ a ďalších 12 škôl zo Slovenska. Projekty predstavili aj školy z Českej republiky a Rakúska. Úvodom si žiaci mohli vypočuť príhovor pani prezidentky a potom každá škola prezentovala svoj projekt na základe otázok. Bolo to veľmi zaujímavé a inšpiratívne. Je veľká škoda, že sa táto konferencia nemohla uskutočniť priamo v Bratislave, ako to bolo pôvodne plánované, ale kvôli situácii s pandémiou na Slovensku musela byť zvolená online forma konferencie.

             Príspevok pripravila: Mgr. J. Pohorelcová

          • NAKRESLI ZDRAVIE

          • V mesiaci apríl sa žiaci prvého stupňa popasovali s náročnou výtvarnou témou, ktorá najviac rezonuje v našich životoch, a to je zdravie.  Menší i väčší žiaci sa pokúsili stvárniť tému  ,,Nakresli zdravie´´, a veru ľahké to nebolo.

                    Predsa vznikli vydarené kresby z ktorých sme dve, víťazné, zaslali na RÚVZ do B. Bystrice. Lilien Laksíková  z 1.A a Gabko Kučera zo 4.B boli ocenení drobnými cenami. My ostatní sme si pripomenuli aké vzácne a neoceniteľné  naše zdravie je a aké dôležité je si ho chrániť. Veď nie nadarmo naša škola nesie názov Základná škola Jaroslava Simana.

             Príspevok pripravila: Mgr. Bútorová Dana

          • DOPRAVNÁ VÝCHOVA

          • V piatok 4.6.2021 sa na našej škole uskutočnil projektový deň pre žiakov 1. stupňa zameraný na dopravnú výchovu.

            Žiaci sa so svojimi pani učiteľkami rozprávali na tému dopravnej výchovy už počas celého týždňa. Na vyučovaní si mohli vypracovať rôzne pracovné listy, oboznámiť sa s pravidlami cestnej premávky, zahrať si rôzne hry a súťažiť vo vedomostných kvízoch. V piatok mali dokonca zaujímavú besedu s policajtmi zameranú na bezpečnosť cestnej premávky.

            Ich získané  vedomosti potom následne využili  v teréne. Pre žiakov boli pripravené štyri stanovištia, ktoré boli zamerané na rôzne zložky tejto  témy. Na prvom stanovišti si žiaci otestovali vedomosti zo zdravovedy. Ošetrovali zraneného, rozprávali sa o tom, čo by mala obsahovať lekárnička, skúšali zinscenovať telefonát na linku záchrannej zložky. Na druhom stanovišti si zopakovali dopravné značky, zahrali sa na vozidlá, ktoré museli prejsť križovatkou bez kolízie. Tretie stanovište bolo zamerané na obozretnosť  v rôznych situáciách, ktoré sa môžu na ceste prihodiť. Deti si vyskúšali okuliare simulujúce opitosť. Vyskúšali si, ako vidí vodič pod vplyvom alkoholu, aký zlý je jeho odhad situácie a neostré videnie. So špeciálnymi okuliarmi museli prejsť cez jednoduché prekážky a napriek tomu to bolo veľmi ťažké.  Na poslednom štvrtom stanovišti si žiaci vyskúšali jazdu zručnosti na kolobežke a po nej nasledovali kolobežkové závody.

            Na všetkých stanovištiach sa žiaci orientovali podľa mapy, kde si zakresľovali trasu, ktorou išli a okrem toho museli na tejto trase sledovať všetky dopravné značky a zapisovať si ich počet.

            Projektový deň sa nám veľmi vydaril, žiaci boli nadšení, pani učiteľky a pani asistentky vysmiate a slniečko hrialo. Dúfam, že si to ešte budeme môcť zopakovať.

            Viac sa dozviete vo fotoalbume.

            Dopravnú výchovu organizačne pripravila Mgr. Paločková Lucia

        • ZRUŠENIE RIADITEĽSKÉHO VOĽNA
          • ZRUŠENIE RIADITEĽSKÉHO VOĽNA

          • Oznamujeme rodičom, že z dôvodu zrušenia TESTOVANIA 9 sa riaditeľské voľno pre žiakov 2. stupňa, ktoré bolo plánované na 9. 6. 2021 neuskutoční. To znamená, že sa v stredu budú všetci žiaci učiť podľa rozvrhu. 

          • SRDEČNÉ POĎAKOVANIE RODIČOM

          •  

             

            Posledné dva májové víkendy boli na našej škole opäť pracovné. Rodičia žiakov deviatych ročníkov v závere pôsobenia svojich detí na základnej škole vymaľovali  svoje triedy. Pomoc poskytli: pani Kúdelková Miroslava, Hlinková Lucia, Skaloš Ján, Mihoková Iveta, Bániková Renáta, Senčeková Monika, manželia Kubíkovci, Laššák Jozef, Bánik Peter, p. Piliar. Ruku k dielu priložili aj žiaci Janka a Danka Skalošové, Filip Kučera a Jakub Bánik.

             Za túto ochotu a pomoc milí rodičia Vám patrí srdečné poďakovanie.

          • DVOJBOJ ŽIAKOV ZŠ

          • Dňa 22. 5. 2021 sa konal  7. ročník súťaže Dvojboj žiakov základných škôl. Našu školu reprezentovali a krásne 2. miesto vybojovali : Gondová Lenka, Gondová Lucia, Vašica Tadeáš, Mišun Adam, Jakab Gregor, Vašicová Aneta, Pacera Radoslav, Chládeková Cheryl.  

            V hodnotení jednotlivcov v kategórii staršie žiačky 1. miesto získala Cheryl Chládeková. 

            Tadeáš Vašica získal 2. miesto v kategórii mladších žiakov.

            Všetkým žiakom gratulujeme a prajeme veľa športových úspechov.

        • OKRESNÉ KOLO HVIEZDOSLAVOVHO KUBÍNA
          • OKRESNÉ KOLO HVIEZDOSLAVOVHO KUBÍNA

          • Aj v tomto náročnom školskom roku sa uskutočnila súťaž v prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín. Našu školu reprezentovalo 6 žiakov, ktorých ani sťažené podmienky súťaže neodradili od reprezentácie školy. Táto recitačná súťaž prebiehala v čase mimorianej situácie dištančnou formou. Ďakujeme všetkým, ktorí sa zúčastnili okresného kola. Tešíme sa z úspechu žiakov, ktorí postupujú do regionálneho kola v Banskej Bystrici.

            Blahoželáme a prajeme veľa úspechov  v regionálnom kole: Laure Predajnianskej, Romane Hadžegovej a Filipovi Bellovi.

            Poďakovanie patrí aj pani učiteľkám za prípravu žiakov na recitačnú súťaž: Mgr. Uhrínovej M., Mgr. Tyčiakovej M., Mgr. Puťošovej K., Mgr. Bútorovej D., Mgr. Skladanej S.  

        • OZNAM PRE RODIČOV
          • OZNAM PRE RODIČOV

          • Oznamujeme rodičom, že od pondelka 24.5.2021 sa mení predkladanie  Vyhlásenia o bezinfekčnosti

            nasledovne:

            Rodič predkladá po každom prerušení dochádzky žiaka do základnej školy v trvaní troch dní, vrátane víkendov a sviatkov, písomné vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti.

            To znamená, že vyhlásenie v pondelok donesú  tie deti, ktoré prerušili školskú dochádzku viac ako tri po sebe nasledujúce dni, vrátane víkendu (napr. piatok, sobota, nedeľa).

            Vyhlásenie o bezinfekčnosti je k stiahnutiu tu:  Vyhlasenie_od_3._5.docx

          • POĎAKOVANIE RODIČOM

          • Ďakujeme rodičom 6. A, 6. B a 7. B triedy za pomoc pri maľovaní tried v tomto školskom roku, konkrétne: manželom Ľuptovčiakovým, Mgr. Jozefovi Buvalovi, Matejovi Schvarzbacherovi, Alene Levíkovej, Petrovi Havranovi, Máriovi Borošovi, Zdenke Katreniakovej, manželom Ťažkým, manželom Trangošovcom, manželom Kysuckým, Miroslavovi Sedláčekovi, manželom Sepešiocom, manželom Švantrerovcom, Jarmile Kúdelkovej, Branislavovi Predajnianskemu a pani triednym učiteľkám Ing. Miklovičovej Anne, Mgr. Skladanej Soni a Mgr. Puťošovej Kristíne.

          • EURÓPSKY DEŇ SOLIDARITY A SPOLUPRÁCE MEDZI GENERÁCIAMI

          • V kalendári stojí, že 29. apríl je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami. Jeho cieľom podporiť vzájomný rešpekt a záujem o život jednotlivých generácií. My, žiaci 7.A a 7.B, sme v rámci nášho celoročného projektu “Som Valašťan“ na tento deň naplánovali po spoločnom dohovore online stretnutie s Denným stacionárom v Nemeckej. S klientmi stacionára udržiavame listovú a balíkovú komunikáciu od Vianoc. Keďže pandemická situácia nám stále nedovolí osobne ich navštíviť, stretli sme sa cez obrazovku počítača. Pripravili sme si pre nich program. Moderátori Maťa a Alex najprv privítali klientov a opatrovateľky. Filip, Kristián a Nikolka zarecitovali básne Človek človeku a Priateľstvo.  Ukázali sme im album fotiek z akcií pre rodičov a starých rodičov. Žiaci oboch tried porozprávali o tom, čo radi robia so svojimi starými rodičmi a prerozprávali spomienky starých rodičov na detstvo. Neskôr zahral Martin na harmonike pesničku  A ja taká dzivočka a dievčatá a Adam v krojoch sa veselo krútili. Potom začala voľná debata.  My sme položili tetuškám niekoľko zvedavých otázok o ich živote. Prezradili nám, aké mali detstvo, zdôraznili nám, aké potrebné je v živote priateľstvo, aké dôležité je vzdelanie, ako rýchlo nám prebehnú školské roky. Poďakovali za  naše listy, pozdravy a darčeky. Spomienky na názvy piesní z ich detstva sa rýchlo zmenili na melódie a spoločne sme vyspevovali Hore Hron, dole Hron ...  Veľmi sa tešíme na osobné stretnutie s nimi, keď nám to situácia dovolí. Prezradili, čo pre nás pripravujú. Potešilo nás, že obe naše triedy prišla osobne pochváliť  za túto aktivitu pani riaditeľka.

            Napísali Nikolka Oláhová, Maťka Komorová, Stelka Belanová, Maťka Čiefová, Matúš Badinka, žiaci 7.A a 7.B triedy.